Vinkit kuvaukseen

Olen kerännyt tänne hieman vinkkejä, joista voi olla sinulle hyötyä kuvaussessiossa. Jos sinulla herää muita kysymyksiä, voit myös aina olla minuun yhteydessä! 

Vinkki #1: Ota rennosti

Kun saavut kuvaukseen, sinun ei tarvitse tietää tai osata mitään erityistä! Äläkä yhtään huoli vaikka kokisit, että lemmikkisi ei olisi maailman taitavin tottelija. Minä opastan sinua ja lemmikkiäsi kuvauksessa ja mukaudun kunkin lemmikin mukaan. Kaikkien kanssa on aina pärjätty oikein hyvin! 

Voi myös olla nimenomaan hyvä asia, että lemmikin persoona ja tyyli tallentuu kuviin sellaisena kuin se on!

Kuvaus on tavallaan kuin mukava koulutussessio koiralle. Emme pakota sitä mihinkään mitä se ei halua ja kiitämme sitä herkuilla tai leluilla jokaisesta hyvästä suorituksesta.

Vinkki # 2: Auta lemmikkiäsi asettumaan aloilleen

Kuvaus voi aluksi olla lemmikille uusi ja erilainen kokemus. Paras tapa auttaa lemmikkiäsi rauhoittumaan ja rentoutumaan on viedä se lyhyelle kävelylle ennen kuvausta ja tutustumaan uuteen ympäristöön. Uusi paikka voi olla niille hieman jännittävä, joten on hyvä ainakin haistella paikat läpi ennen kuvauksen aloittamista. Mutta ei hätää! Vilkkaankin lemmikin kanssa pärjätään kyllä.

Vinkki #3: Mukaan otettavaa

Tärkein on tietysti itse lemmikki (tai muutama). 

Tässä on pieni lista, mitä muuta kannattaa ottaa mukaan kuvaukseen: 

  1. Maailman parhaat herkut (parempi ottaa enemmän herkkuja, kuin vähemmän).
  2. Maailman paras lelu.
  3. Näyttelyhihna (jos sinulla ei ole näyttelyhihnaa –  ota mahdollisimman ohut kaulapanta ja hihna).
  4. Pitkä liina/hihna. (actionkuvia varten)

Kuvaukseen kannattaa ottaa herkkuja, joita lemmikki voi syödä nopeasti, eli esim. pieneksi kuutioituja juustopaloja, makkaraa, lihapullia, lihaa. yms.

Kumana päivänä on tärkeää muistaa ottaa mukaan vettä sekä mahdollisesti myös viilennysmatto/liivi/huivi yms. 

Vinkki #4: Energian kuluttaminen

Erittäin vilkas ja innokas koira on hyvä ulkoiluttaa ennen kuvausta, mutta huomioi koiran olo ja jaksaminen! Kuvaussessio on kova aivojumppa koiralle ja se väsyttää koiraa melko nopeasti.

Jos koirasi on vanha, sairas tai muutoin väsyy nopeasti, älä kävele kovin pitkästi ennen kuvauksia. Yritän tottakai muutoinkin ottaa koiran kunnon huomioon ja hoitaa kuvaukset nopeasti, koiraa rasittamatta.

Pennut saattavat vaikuttaa todella energisiltä, mutta usein nekin väsähtävät yllättävän nopeasti. En suosittele pentujenkaan kohdalla kovin rankkaa lenkkeilyä juuri ennen kuvauksia.

Vinkki #5: Hihna

Kaikki lemmikit eivät sovellu vapaana pidettäväksi, eikä kaikissa paikoissa vapaana olo ole edes mahdollista/laillista. Se ei kuitenkaan haittaa, koska hihna poistetaan kuvankäsittelyssä! Hihnaksi kannattaa valita mahdollisimman ohut, vaikkapa näyttelyhihna. Valjaita tai paksuja hihnoja en suosittele, sillä ne ovat työläämpiä editoida luontevasti pois kuvista. Actionkuviin pidempi hihna on parempi.

Vinkki #6: Varaudu myös itse hyppäämään kuvaan

Yhteiskuvissa on jotain erityistä! Suosittelen, että otamme myös ainakin pari kuvaa sinusta ja lemmikistäsi yhdessä. Vaikka et ikinä haluaisi näyttää itsestäsi kuvia muille, niiden muistoarvo on itsellesi varmasti suuri!

Pukeudu siis ihmeessä itsekin sellaisiin vaatteisiin, joista pidät. 

Ei toki ole pakko tulla itse kuviin mukaan, mutta suosittelen edes pikaisesti kokeilemaan!

Scroll to Top